Novosti

Priče

Posjet aerodromu Željava 30.6.2019.


Petnaestak članova Vespa kluba Zagreb, s nekoliko karlovačkih Vespaša, u dobrom je raspoloženju posjetilo vojni aerodrom Željava

VK Zagreb je klub koji njeguje opuštenost i slatku dozu lijenosti koju može prekinuti samo jedna dobra ideja. Milan Medić zvani Mićo, uzburkao je strasti kada je stakleno sjajnih očiju sjeo i napisao prijedlog s glavom i repom, onako vojnički, s idejom posjeta Željavi. Taj napušteni kompleks vojnog aerodroma specifičan je po tome što je kompleks doslovce ugrađen u planinu tijekom 10 godina izgradnje. Jasno, da sve prođe u redu, angažirali smo i stručnog vodiča. Nastavi čitati “Posjet aerodromu Željava 30.6.2019.”

Od Predsjedništva

Božićni domjenak VK Zagreb 2018

Dragi članovi, Vespa kluba Zagreb.

Kao što izreka kaže “ bolje da nestane selo nego običaji “,  tako i  ove godine organiziramo  Božićni domjenak, druženje na kojem tradicionalno zaključujemo godinu,  zbrajamo utiske, razmjenjujemo iskustva, i sve ono što se događalo u 2018.godini.

 

Božićni domjenak će se održati dana 06.12. 2018  od  20.00h  u restoranu MekPers (Zagrebačka cesta 194 – Rudeš), Nastavi čitati “Božićni domjenak VK Zagreb 2018”

Susreti

Osvrt jednog vespaša na susret VK Zagreb 2018

Ničim izazvan, a s malim vremenskim odmakom, šaljem kratak osvrt na naš gradski susret.

Zagrebački susret slovi kao neko spontano okupljanje članova i  vjernih prijatelja koji se rado pridruže jer je upravo takva i zabava te zadnje subote kolovoza u još polupraznom gradu.

Ove godine naš je susret bio ponešto drugačiji. Kao da smo prihvatili činjenicu da se treba uozbiljiti, barem privremeno, kako bismo bili respektabilni domaćin nacionalnog okupljanja vespaša. U tom smislu je i program susreta, nakon okupljanja na trgu kod HNK ( nisam više siguran kako se zove) uz kavu i krafne,  počeo razgledavanjem izložbe u MUZEJU ZA UMJETNOST I OBRT. Postava “60-te Mit ili stvarnost” pobudila je u nama sjetu, podsjetila na dane kojih se neki sjećaju, neki žele zaboraviti  a neki žale što nisu bili svjedoci tog povijesnog perioda kako bi mogli imati svoj meritoran stav o tim godinama.

Nastavi čitati “Osvrt jednog vespaša na susret VK Zagreb 2018”

Susreti

Otvaranje sezone – Slovespa 2018, Ptuj

U subotu, 21.4.2018, otvorili smo sezonu Vespa druženja prvim ovogodišnjim susretom u slovenskom Ptuju.
Vespa Klub Slovenija je, za 10. godišnjicu kluba, nakon tri godine pauze organizirao susret Slovespa 2018. Čestitamo našem prijateljskom klubu i želimo im uspjeh u daljnjem klupskom životu.
Čak 26 članova Vespa kluba Zagreb sudjelovalo je na susretu i nisu požalili.

Nastavi čitati “Otvaranje sezone – Slovespa 2018, Ptuj”