Susreti

Susreti 2017

Kao i svake godine, članovi su na izbor imali 11 lokalnih susreta hrvatskih klubova te nacionalnu Crovespu koju je ove godine odlično organizirao Vespa klub Rovinj. Osim standardnih jednodnevnih ili dvodnevnih lokalnih susreta, tu je po drugi put u ponudi bilo i jedno duže putovanje uz jadransku obalu u organizaciji Vespa kluba Hrvatska – Vespa Oldies Adriatic Tour 2017. Pored hrvatskih, svakako treba spomenuti i prvi Srpski nacionalni susret u Zlatiboru te susrete naših susjeda u BIH i Sloveniji kao i s naše strane jako rijetko posjećivanih susreta u Austriji. Veliki izbor i za svakog po nešto, gotovo svaki vikend od svibnja do kraja rujna.

Ne znamo da li je posjećenost bila pod utjecajem lošeg rasporeda ili visokih troškova ali moramo priznati da je, izuzev Crovespe, ona svakako bila mala.

VOAT2017 (3 člana) – U nešto izmjenjenom odnosno skraćenom obliku, od subotnjeg polaska iz Umaga pa uz noćenje u Rijeci, Zadru i Splitu planirani večernji dolazak u Dubrovnik u utorak, očekivalo se i najavljivalo puno više naših članova. Barem na etapi od Rijeke do Zadra koju mi u odlascima na susrete ne koristimo a svakako je jako zanimljiva cesta, možda i “najvespaškija” cesta u državi. No ništa se od najava nije dogodilo.
Cijelu rutu odradila su samo dva člana – naš Predsjednik Saša te Predsjednik Vespa kluba Hrvatska i naš član Rafael ali od njega se to nekako i očekivalo. Drago nam je da se povorci od Rijeke do Dubrovnika pridružila naša Dopredsjednica Darija. Ovaj u medijima jako praćen susret se po najavama više neće odvijati i dojma smo da će neki jako žaliti za njim ali što je tu je.

VK Rijeka (9) – Lijep i posjećen jednodnevan susret koji bi svakako trebali masovnije posjećivati. Po broju članova mali ali po želji i volji za gostoprimstvom veliki Vespa klub Rijeka uvijek se potrudi da susret bude vrhunski organiziran i odrađen. Susret na moru, na samo 185 km starim lijepim cestama, svakako je zaslužio našu brojniju prisutnost. Nadamo se dogodine.

VK Novi Vinodolski (2) – Nakon “masovke” u 2016, drastičan pad na samo 2 člana od kojih je jedan porijeklom iz mjesta održavanja. Šteta, po reakcijama na forumu ponovno jako dobar susret. Bilo bi jako lijepo u 2018. godini ponoviti masovku, naši prijatelji iz Novog su svakako to zaslužili.

VK Split (4) – Iznenađujuće velik odaziv, obzirom na prethodne susrete, daljinu te troškove jer susret se održavao na otoku Braču te je trebalo dodati i cijenu trajekta. Branke, Goran, Anton i Tihomir predstavljali su nas na ovom susretu i nisu požalili. Lijep put starim cestama do Splita, trajekt, Brač, kupanje, hrana… što još Vespa susret mora imati da nas privuče u većem broju?

VK Varaždin (9) – Pristojan odaziv obzirom na vrijeme, iako bi se moglo reći da smo i ovdje podbacili jer “naš” Dondy svakako zaslužuje barem desetinu pažnje koju on posvećuje svakom susretu. Uz uvijek originalan poklon sudionicima koji se naknadno tražio, vrhunska zabava koju ovaj susret donosi morala bi privući više članova. Šteta.

VK Zagorski purani (13) – O ovom susretu trebalo bi napisati posebnu objavu jer mislimo da nema zabavnijeg što reakcije naših članova i pokazuju. Iako bi i ovdje obzirom na blizinu i vrhunsku organizaciju mogli reći “samo” 13 članova, možemo biti zadovoljni kvalitetom predstavljanja našeg kluba. Jako nas zanima šta nam, osim hektolitara gemišta, dogodine spremaju naši zagorci. Iako bi mogli već i “na slijepo” reći da se ovaj susret i dogodine može obići u većem broju.

Crovespa (34) – Kad više od polovice članstva posjeti neki susret, nema boljeg poziva na kontinuirano velik odaziv. Vrhunsku organizaciju i tradiciju koju naš nacionalni susret nosi već godinama mora osjetiti svaki vespaš a broj Crovespi koju ste posjetili prva je stvar koja se gleda u vespaškom “CV-u”. Svakako hvala Vespa klubu Rovinj na vrhunskom susretu. Slijedeće godine Crovespu organizira Vespa klub Zadar i sigurno Vas nije potrebno podsjećati da se ovaj susret ne propušta. Vidimo se.

VWD (1), Serbian Vespa Days (1) – Rafael (VWD) i Tihomir (SVD) predstavili su naš klub na svjetskom susretu te prvom nacionalnom susretu naših prijatelja iz Srbije. Hvala im na tome.

Hvala svim članovima koji su ponosno predstavljali naše klupske boje uz nadu da ćemo u 2018. godini posjetiti još neke susrete a bliže posjetiti brojnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *